Plain & Simple

[Foto] [Alexander] [Åsikter] [Rookie skills]

Helt enkelt Valborgs hyss

Publicerad 2013-04-30 23:59:00 i April,

Som ni alla vet så var det valborgsmässoafton idag så då tänkte jag att jag skulle dra ut och fotografera lite brasor som blivit tända. Dock var jag ute lite sent, men lyckades hitta en semi tänd brasa att ta lite foton av. Dock så fick jag en skräckinjagande känsla när jag tog bilder av gungställningen på stranden så jag bestämde mig för att besöka kyrkan som låg 200m bort. Kan säga att det inte blev mindre obehagligt när man gick omkring där bland gravarna vid 23 snåret på natten. Särskilt när man använder mobilen som ficklampa och den plötsligt dör så får man en och annan flashback ifrån diverse skräckfilmer där idioten står och försöker få liv i ficklampan igen. Man kan säga att jag tog mig diskret, men snabbt tillbaka till bilen igen. Hittade en lite kompis på parkeringen, svag tröst i alla fall...

Helt enkelt After work

Publicerad 2013-04-28 15:57:06 i

Igår när jag körde hem ifrån en kvälls arbete på after work(walk) så fick jag ett ryck och ville fotografera kvällsbilder 03.50 på morgonen och såhär blev det. Vissa är bättre än andra och ett par lekte jag bara lite med kameran och jag blev rätt nöjd med dem med. För att återskapa de dagar som jag inte gjort inlägg så kan jag sammanfatta det såhär.

26-27 April: Skötte mig bakom bardisken på ett lokalt hotell där vi hade after work och after walk.

24 April: Besökte lilla landet Malmö och gjorde en gruppintervju, plus ett mattematik prov för att söka in till en skola där. Hade tagit sköna bilder om vädret velat som jag önskat, istället blev det regn och 2h 30 min körning i regn istället.

Utöver detta så kan jag inte påstå att det har hänt så särskilt mycket av intresse vad jag kan komma på, sen så är jag rätt så glömsk av mig så vi får se om jag kommer på något.






 

Helt enkelt oväntat besök!

Publicerad 2013-04-20 18:51:00 i April,

Mor, syster och jag skulle äta lite mat och vi fick plötsligt se en oväntad gäst stå och äta på våra växter ca1 meter ifrån huset. Jag for som en stucken gris till mitt rum för att få fram kameran innan hon/han gick sin väg. Några bilder blev det i alla fall. Bestämde mig även för att öppna kokosnöten som jag tog hem ifrån pappa, eftersom han köpte den till sin monter på den senaste mässan och inte ville ha den så tog jag den. Videon visar hur det gick, valde att inte ha något ljud på så att det inte hördes att jag slogs med den där nöten.

"Far jag kan inte få upp min kokosnöt, inte ens med hammare och spik" Nä, men med hammare och kil så är det lätt!

Okej om någon kan förklara hur man lägger upp videoklipp som man har själv filmat direkt ifrån datorn och inte ifrån Youtube säg gärna till. :)    

Helt enkelt ofrivillig "fjäll"vandring

Publicerad 2013-04-20 17:40:00 i Fotopromenad,

Dagen började plötsligt med ett telefonsamtal, därefter fick man leka portvakt och släppa in syrran. Kort därefter så åkte man till GSKs loppmarknad och hämtade upp mor sin, med diverse föremål. Jag bestämde mig för att ta en promenad vilket utvecklades till besök av isabergstoppen, vilket ledde till en ofrivillig ”fjäll”vandring. ”Jättestigen - Vandring sker i svår, äventyrlig terräng. Turen är konditionskrävande och bitvis får man klättra för att komma vidare. 4,5 km.” För i h*****e detta var inte planerat, som ni ser i vissa av bilderna så var det inte direkt plant. Som det stod i beskrivningen så fick man i princip klättra för att ta sig fram, detta får man när man hittar en stig och följer den istället för att ta samma väg tillbaka. Fast som tur är så hittade jag mitt naturliga dropp experiment och testade mig fram med olika metoder. Det enda svåra var för att ta mig till där det droppande eftersom jag var tvungen att hoppa över en minisjö och stå som ett mongo för att kunna ta bilderna. Tyvärr blev bilderna inte lika bra som jag hade hoppats, men sen så fotograferade man på frihand så om jag haft en tredje eller fjärde hand över så att jag både kunnat hålla mig kvar och stött upp kameran och justerat skärpan så skulle de nog blivit bättre. Tyvärr så var det inte så, så då fick det bli som det blev.

Jag har även hittat mig en ny ärkefiende, den gula fjärilen! Sitt still för tusan så att jag kan ta en bild av dig...

  
 


 
 




Helt enkelt droppat experiment

Publicerad 2013-04-17 00:20:14 i Experiment,

Jag tog och experimenterade med lite vatten idag(16/4), hade alltid velat testa fotografera vattendroppar efter att jag sett ett visst avsnitt av Time Warp. Kameran ville inte alltid som jag ville, men ibland så samarbetade han. Skärpan i de flesta bilderna är shit... får försöka klura ut hur jag ska göra för att fixa det tills nästa gång, måste även hitta något som kan suga upp allt ljus i bakgrunden. Vill även få reda på hur jag ska gå till väga för att få droppen i en färg medan vattnet är i en annan, såg såklart detta i Time Warp och det var så fruktansvärt coolt! Så om ni har lite tips på hur jag ska gå till väga med med mina olika mål så kommentera gärna. Jag ska även ge mig in på att göra ett vattenfall med de olika skålarna som jag tog kort på, så det ska bli intressant att se hur det går.

Måste bara påpeka att vissa av bilderna la jag in för att jag tyckte om hur vattnet såg ut, så om ni sitter och funderar på vad ni ska kolla på i någon bild där det inte någon droppe så är det på grund av det.

Helt enkelt nostalgi!

Publicerad 2013-04-13 23:51:30 i Äventyr,

Satt och kollade igenom bilderna jag hade på datorn för att hitta en ”bra” bild på mig som jag kan ha på bloggen. Istället så föll jag in i lilla landet nostalgi där färgerna är fylliga och livet speglades sig i havet. Det känns konstigt att tänka tillbaka att det var 1 år sedan som jag var och upplevde mitt livs största äventyr, mitt livs största gamble. Jag var så klart i Australien, men istället som alla andra så festade jag inte och reste runt (så mycket som jag velat). Istället så pluggade jag till bartender i Sydney, på engelska! Det tuffaste och roligaste jag har gjort i hela mitt liv, sorgligt nog så tror jag inte att jag har studerat så hårt som jag gjorde den månaden. Självklart så var jag inte i Australien i endast 1 månad, jag brukar förklara det simpelt för folk såhär:

1 månad bartender studier

1 månad arbete som bartender

1 månad resande

Bilderna som jag laddat upp är ifrån min Nikon kamera så ge mig lite dispens på bildkvaliteten, något som gör mig ledsen är att jag förlorade de flesta bilderna som jag hade på datorn som kraschade för ett par månader sedan. Så tyvärr så blir det inga undervattens bilder när jag var och dök i barriärrevet eller några bilder ifrån Sydney operahus och kungsträdgården. Ni får nöja er med Sydneys Zoo, två stränder och Cairns som jag besökte.

Jag har en massa bilder ifrån själva Sydney, men jag tycker dessa är roligare att visa.

Bild:

1. Är ifrån där jag jobbade i Sydney

2-4. Cairns och några goda bekantskaper som man skapade där nere, vänster Sverige flickor (som har övergivit oss för Norge) höger Holland (tydligen högst medellängd bland männen i världen)

5-17. Sydney zoo(Taronga zoo) - Första djuret, kan ni gissa vad för djur det är? ;) Min favorit bild bland alla dessa som jag har i detta inlägget är på surikaten, ibland har man bara tur med djuren. Man vet aldrig vad för roligt de kan hitta på.

18-19. Manly Beach - stor strand! Missade dock Bondi beach, men eftersom jag var där nere i höst/vintern så var det lite "kallt"(10-15c)

20-27. Palm Beach - Utflykt med en söt arbetskollega ifrån Tyskland, vi besökte även Avalon beach som är de sista två bilderna.

   
     

Helt enkelt na~ da~

Publicerad 2013-04-12 23:52:39 i April,

Dagens löpsedel innehåller na~ da~. Ibland kan man vara riktigt lat, i vilket fall som helst så lägger jag upp lite bilder ifrån igår. Lagade en simpel ost och tomat sås efter träningen, kryddigt men mättande. Sen är det med lite bilder ifrån idag, hade tråkigt så jag gick runt i huset och kollade efter attraktiva objekt till objektivet.

Såg senaste avsnittet på Naruto Shippuden idag, sjukt spännande. Man skulle kunna säga att jag är en Anime fantast, för er som inte vet skillnaden mellan anime och tecknat så ska jag försöka förklara. Man kan simpelt säga att anime är tecknat för vuxna. Dock så tycker jag att det är förolämpande eftersom det är mer till anime än så. Till exempel så dör inte karaktärer i tecknade serier samt så är inte teckande serier särskilt ondskefulla och/eller mörka. Nu referrerar jag endast till den anime som jag kollar på, det finns självklart gulligull anime serier som baserar sig på verkligheten. Fast det är inte lika roligt att se på en anime serie där en tonårspojke har problem med tjejerna som det är att kolla på en anime serie där en tonårspojke helt plötsligt faller in i en annan dimension där han kan flyga etc. Jag tycker det är mer djup och framförallt mer action i anime serier, jag blir ofta överraskad hur författarna och tecknarna kan få en ur balans när man kollar.

Jag ser inget fel i att kolla på en anime serie, principen är densamme som om jag hade kollat på någon annan "vanlig" serie. Tex House, Arrow, Botox flickorna i brainless USA. Arbetet med anime är minst lika krävande som arbetet med en "vanlig" serie, skillnaden som jag gillar är att när det börjar förekomma övernaturliga saker i en anime serie så ser man ingen skillnad. När det förekommer i tex Vampire diaries eller liknande så ser man de så tydligt.

Oj detta blev längre än vad jag hade trott, vill bara avsluta med att informera om att jag är medlem på en anime sida där man kan lägga upp vad man sett och så ”räknar” (vet inte hur det räknas ut) datorn ut hur lång tid man spenderat på att kolla på anime och/eller animerade filmer. Vi kan säga såhär jag har sett över 3000 episoder av varierande anime serier och filmer, så en bra stund har jag kollat. Imorgon så ser jag fram emot att se nya avsnittet hos Hunter x Hunter 2011, men det är imorgon det efter att jag hjälpt mor min att sätta ihop soffan så att vi kan ställa ut den till GSKs loppis avhämtning. Nu blir det sängen!

        

Helt enkelt o-änder-ligt med änder!

Publicerad 2013-04-10 22:47:41 i April,

Idag så har jag tagit oskulden på min nya älskling, alltså min nya kamera ( Sony A57 ). För att vara första dagen så tycker jag inte att det är allt för farligt dåliga bilder, vissa är jag väldigt stolt över faktiskt. För att ha haft kameran i mindre än 24h och med tanke på att detta är min första systemkamera så klappar jag mig själv på axeln *klapp, klapp*. Så för tillfället så säger jag adjö till Nikon Coolpix för nu ska jag fokusera på den avancerade ligan. Det enda som fattas nu är bättre väder eller bättre vantar så att jag slipper frysa fingrarna av mig här nere i Småland. Jag måste ge creed till de tappra modellerna idag som vågade stå modell för mig, det var inte lätt alla gånger. Dock så tror jag att när vi alla gjorde vårat bästa så blev det en bra och rolig stund både för er framför kameran och mig bakom den. Med tanke på igår och alla de djur som jag fotograferar så funderade jag på att börja skriva på småländska, eftersom det är en sådan ”gullig” dialekt. Fast jag och ”alla”(plural är att ta i) de som läser detta skulle tappa hoppet för mig då, så jag står nog över det. Hoppas det kommer smaka era estet sinnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ps a lady should always have an entourage of two men at her side. Yes?

Helt enkelt inte Borås djurpark

Publicerad 2013-04-09 21:47:00 i Borås,

Träffade min kära vän Annie idag i Borås där vi tänkte besöka Borås djurpark, ack nej för vi har lika intelligenta både hon och jag. Läsa är vi bra på, men vår slutledningsförmåga behöver vi nog jobba lite på. Det blev istället en heldag på stan i Borås, med lunch på Jensen’s Bøfhus och oroväckande mycket shopping. Nog för att jag förhoppningsvis kommer att ta bättre bilder nu när jag investerat i en ”riktig” kamera, men att lägga till en dammsugare och 4 st vitt vin glas ifrån min samling. Så tror jag att det räcker med investeringar i ett tag framöver nu. De första bilderna är ifrån igår när jag sökte de djur som far omkring i krokarna, förhoppningsvis så kommer de inte att ta sig in i växthuset som vi ska sätta upp och äta upp våra tomater.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS: Sten, sax, påse. Vem vinner? Tydligen så håller inte skogsmullarna med om att påse tar sten så de verkar förbereda för en revolution!


 

 

Helt enkelt två dagar

Publicerad 2013-04-07 18:29:00 i Fotopromenad,

Var ute och gick med Systern min efter att vi ätit tårta med Mor min. Tyckte att min hatt skulle få vara med på lite bilder också, måste börja leta efter lite pins(?) att fästa på hatten.

Igår var jag och kollade när Badmintonklubben hade mästerskap, var intressant och roligt. Väldigt lärorikt att se veteranerna spela och de lovande unga som spelade. Man kanske vågar vara med nästa år om man är kvar så länge.



   
 

Helt enkelt inget.

Publicerad 2013-04-05 19:18:11 i April,

Denna dag har varit en lånsam och ointressant dag så det kommer inte upp många bilder eller några finurlia kommentarer etc. etc. Lekte med frukosten är det enda som jag har i åtanke att jag har gjort, kollade även nyss på Criminal Minds med mor min och systern min. Märker även hur "artistiskt" jag börjar se på saker och ting, särskilt på dagens frukost som ni nu kommer få lite bilder ifrån.

Ps: Bli inte rädda för min äggröra med chili och sambal oelek, den var godare än vad den ser ut!

Helt enkelt inredning 1

Publicerad 2013-04-04 21:28:00 i Inredning,

Idag så har renoveringen legat på latsidan så jag tog tag i att flytta in mina saker i rummet istället, dock så har jag lagt till några bilder på sådant som ska upp i rummet och sådant som redan satts upp. Tex utökning av tapetväggen, jag funderar på att utöka den yttligare. Kommer det att bli för mycket är då frågan?

Eftersom min snälla morbror kom och hjälpa oss/mig igår med att borra hål i väggen så kan jag nu flytta in min dator. Smidigt att ha släkt ibland. Förutom detta så har jag varit lite av en instagram wannabe idag, fotograferad frukosten på ett ”konstnärligt” sätt. Sist men inte minst så tränade jag idag igen, jag tror att jag börjar få någorlunda koll på det här med badmintonen. Blir iväg till sporthallen på lördag för att kolla när det är klubbmästerskap.

Helt enkelt en fortsatt renovering

Publicerad 2013-04-03 14:00:00 i Renovering,

Den 26 mars så började jag och min mor att renovera i mitt rum, jag har då tagit utvecklingsbilder. Så om man är intresserad så kommer nu det visas hur det såg ut ifrån början tills vi var "färdiga" på fredagen den 29 mars. För tillfället så är renoveringen fortfarande igång, dock så är det bara jag som håller på eftersom det är rätt så simpla detaljer som ska fixas som jag tycker behövs. Jag kommer då komma med fler bilder som visar hur jag sakta men säkert kommer närmare och närmare mitt mål.


Helt enkelt en fotopromenad

Publicerad 2013-04-02 14:00:00 i Fotopromenad,

Detta är mitt första inlägg på min första blogg så jag hoppas att med tiden så kommer jag att utvecklas så att det kommer att bli en trevligare vistelse att läsa de för tillfället få inlägg som jag har gjort. Detta är ett stenkast bort ifrån mitt hus och jag var sugen på en promenad denna dagen så då hamnade man där man hamnade, även om det krävdes att man klättrade i "berg" och slängde sig hejdlöst ner bland stenarna framför den stänga damsporten.


 

     

Om

Min profilbild

Alexander J. L. Augustsson aka Leffe

En 91:a som lever livet i de småländska skogarna, tar var dag för sig och arbetar sig successivt här ifrån. Nyligen fattat tag om mitt fotointresse och tog kraft för att starta denna bloggen. Försöker utvecklas inom fotograferingen och som person, så om åsikter eller frågor uppstår hör av er. Annars är man rätt alldaglig antar jag, sitter en aning mycket vid datorn. Med hjälp av vänner och andra intressen så försöker man skrapa bort så mycket bortkastad tid som möjligt vid dumburken.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela